2.martā plkst.10.00

Krāslavas rajona bibliotēku darbinieku seminārs

Krāslavas centrālā bibliotēka ir visu reģiona bibliotēku metodiski - konsultatīvais centrs, kurš regulāri organizē bibliotēku darbinieku apmācības.

Semināra laikā tika analizēti 2006.gada bibliotēku darba rezultāti un sniegti metodiski norādījumi darba uzlabošanai. Ar 2007.gada pasākumu plānu un Krāslavas rajona padomes kultūras projektu konkursa nolikumiem iepazīstināja Valsts kultūras inspektore Rita Barča. Bibliotēku darbinieki iepazinās ar Bila un Melindas Geitsu fonda projektu Latvijā un ieguvumiem no tā. Projekts sekmēs bezmaksas pieeju informācijas tehnoloģijām bibliotēkās un darbinieku kompetenci datorprogrammu pārvaldē un apmācībā to klientiem.

28.martā Rīgā notika 12.Bibliotekāru biedrības konference „Bibliotēka nākotnei – progress, attīstība, kompetence”, kurā piedalījās 2 centrālās bibliotēkas darbinieces. Par konferencē skatītajiem jautājumiem -  bibliotēku lomu valsts politikā, diģitālājām bibliotēkām kā nacionālo resursu bankām un bibliotēku darbiniekiem aktuālajiem jautājumiem informēja centrālās bibliotēkas darbinieces Viktorija Slesare un Svetlana Ļaksa-Timinska.

2007.gadu UNESCO  ir pasludinājusi par „krievu valodas gadu”. Centrālā bibliotēka organizēs pasākumu ciklu krievu literatūras popularizēšanā. Bibliotēku darbiniekiem bija piedāvāts noklausīties literatūras apskatu „Pasaules valodas un valodu pasaule”, kuru sagatavoja lasītavas darbiniece Ināra Pauliņa.

Semināra noslēgumā bibliotēku darbinieki apsprieda apmācību plānu 2007.gadam.Nākošajā tikšanās reizē 30 martā notiks mācību brauciens uz Preiļu galveno bibliotēku.